Hozzávalók:

  • 1 db csirke (feldarabolva)
  • 1.5 ek sertészsír
  • 1.5 ek fűszerpaprika
  • 3 közepes db vöröshagyma
  • 2 közepes db paradicsom
  • 1 közepes db paprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 175 g tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt

elkészítés

A hagymát nagyon finomra vágjuk. Legjobb, ha aprítóba tesszük.

A paprikát és a paradicsomot kis kockára vágjuk.

Egy közepes méretű lábosban kiolvasztjuk a zsírt, rádobjuk a hagymát, és pár percig kevergetjük, míg üveges lesz. Rászórjuk a fűszerpaprikát, levesszük a tűzről, és egy percig kevergetjük, nehogy odakapjon.

 

Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, elkeverjük. Egyesével rátesszük a csirkedarabokat, felöntjük egy- másfél deci vízzel, sózzuk, borsozzuk, óvatosan átkeverjük

.Lefedve főzzük kis lángon, míg a hús meg nem puhul. Ha nagyon elfőné a levét, akkor óvatosan, kis mennyiségben öntsünk még alá egy kis vizet, de csak fokozatosan, ha túl sok, akkor ízetlen és leveses lesz.